~Čepeček~
~~~~~~~~
Pozor,pozor,cukruje se
a nejen co v zimě roste v lese
dnes cukrují se taky domy
holá pole a holé stromy
až má ten každý kopeček
z toho cukru bílý čepeček.
Ale ale,co se to stalo?
Vždyť ten cukr nesladí,
to je sníh a prý je ho málo
když roztaje? Ne,nevadí.
Tak si ten sníh ušleháme
jen z vaječných bílků
na kopec no naplácáme
snad vydrží tam chvilku.
Sáňkovat se po něm nedá
ten sníh totiž nějak lepí
že to není „pravý“ sníh
to všimne si i slepý.
Tak ze sněhu bílkového
napečeme pusinky
na stromky je pověsíme
nebo je normálně sníme
protože jsou malinký
a děsně slaďounký.
A když znovu cukruje se
to už padá pravý sníh
koulují se prý i sněhuláci
a děti jezdí na saních.
~~~~~~~~~