Anotace: Jsou krásné, jsou teplé, jsou věrné... A jsou jen moje. Ale lichotky jsou tak plané a prázdné, když víte, co je cílem toho veškerého divadla...
Oči…
Velké, hnědozelené a s teplem,
které hřeje.
Chtěl by ses v nich koupat
Vstupuješ nevědomky do chrámu beznaděje.
Podléháš jejich kouzlu
a lichotíš tak jako každý,
kdo se v nich zračí…
Pár sladkých slov o kráse
a ty si myslíš, že to všechno stačí…
Ale byl mi dán rozum
A tak tě úsměvem lámu jako třísku…
V tu dobu vidíš, že ty oči mají zvláštní jiskru…
Řada bílých zubů v úsměvu ,
co je třešinkou na dortu sladce vypadající tváře.
Muži zbytečně klamou,
jenže já nehledám lháře….
To teplo, které je láká je totiž lásky čistý květ.
Nevyspím se s žádným
jen pro pár laciných lichotek.