Hrubé mouky patnáct deka
tvarohu čtvrt kila
vejce, hnedka
soli špetka
lžíci cukru vezmi
(s vanilkou či bez ní)
Není blbost, ani škoda
že se nepřidává voda...
ono stačí - při Bohu-
kolik je jí v tvarohu.
Místo toho zvíci gránu
pomletého badyánu.
Zakonči tu práci kalou
prdopeče lžičkou malou
(Prdopeč je když...)
------------------------------
Je sic obyčejný pátek,
oběd však jak v letní svátek :
tvarohové knedlíčky
jak pingpongové míčky
Vejcem nadýchané žlutě
dráždí oči, ladí chutě,
z těsta, co vanilkou voní...
na nich kopec lahody
cukr, tvaroh, jahody...
šlehačka jak čepec sloní
vposled rozpuštěné máslo.
Oko se jak jehně páslo...
Poetové z mého týmu
strhaj‘ mi pár blbejch rýmů
Jenže: můj jazyk a dáseň
dobře vědí, co je báseň!
Teď jsem dostala hlad :D Prdopeč mi připomněl vtipné diskuze na mimibazar.cz. To občas stojí za to :)
19.12.2013 21:55:07 | iluzionistka