~Víla bílá sněhobílá~
~~~~~~~~~~~~~~~
To vám kdysi na severu
tam jedna víla žila
po ledě se procházela
a ve sněhu se myla.
Vlasy měla sněhobílé
ne však ze stáří
to ledové krystalky
v účesu ji zazáří.
Z té bílé noci ušije si
košulenku,tu noční
a s měsícem v úplňku
jen o bílé lásce sní.
Včera se to dozvěděla
prý medvědice lední
nikomu však neprozradí
to přáníčko nevšední,
totiž,ona se svým méďou
už jiné plány měla
ráda by s ním dvojčata
i tuto zimu měla.
Potom vílu sněhobílou
pozvali na křtiny
už jste o tom človíčkové
taky někdy slyšeli?
Milá víla bílá sněhobílá
jako ta zima na severu žije
tam ledový vítr ji uspává
měsíc dobrou noc ji přeje.
~~~~~~~~~~~~~~~