~Ten první ten malý~
~~~~~~~~~~~~~~~~
U každého vchodu
stojí sněhulák
zeptám se „jak je ti“
prý tak,tak všelijak,
samotný tu drazí
nechci dlouho být
tak proto mu jdeme
kámoše postavit.
On by ale raději
chtěl mít sněhulenku
co má vlasy ze slámy
z vlňáku halenku,
ten vlněný šátek
ze staré truhličky
patřil do výbavy
mé prababičky.
Jistě by se nehněvala
komu vlňák dám
vezmu nůžky,jehlu,nit
halenku udělám,
ráno stála sněhulenka
vedle svého muže
on dýchl na mé okno
vidíte ty růže?
Potom těžkým krokem
jak krokem golema
dojde k mému oknu
co s těma růžema?
Rád by je své lásce
tak nějak natrhal
dlouho ale přemýšlí
jak by to udělal.
Čekat dlouho nemůže
zle by to skončilo
z krepového papíru
to růží pár zpravilo,
po celičkou zimu
pak ti dva spolu stojí
ve dne za ruce se drží
a v noci milují…
No ano,zima sněhulákům přála
nakonec se rozpustily
láska je totiž
hřála
~~~~~~~~
tak by mě zajímalo jestli se ještě tuto zimu sněhuláků dočkáme,vše nej v novém roce Květuško!:-))
02.01.2014 17:11:16 | střelkyně1