Anotace: ... http://www.youtube.com/watch?v=JYBOEL0kxWs
Sbírka: na kridlech orla
V zimě je všude chladno,
i v mojí hlavě, i v mojí posteli,
zase mě vidíš stát tady na mrazu
bývalou ledovou královnu.
bývalou královnu barové scény.
Tak se dobře dívej, jak taju,
když se ke mě blížíš s účelem čelního setkání s tvým egem,
s tvým tělem.
Možná, že kdybych byla silnější netrhala bych tvůj pohled na malý kousíčky,
možná, že kdybych byla silnější než ty, nevyhazovala bych do vzduchu poslední možnosti návratu.
Ale o tom se nemluví po večerech mezi pijany
tam proklíná se příchod sychravých samotných rán,
tam se chodí zapomínat
na pravdy, skrývajíc se do očních membrán půlnočních poběhlic,
které pijí příliš mnoho vína.
Závěr mě polapil a unášel do středověké nálevny.
Působivé.
Ještě mnoho podobných počinů přeje
poetik
Martin Kristián Kudlák
06.04.2014 15:03:54 | kudlankaW