Anotace: •••
Po soudnosti vnímané srdcem
jenž buší
za všechna úskalí světa
se divím
proč ti to v korunách stromů..
tak sluší
tak vzkvétá
když polední procházky prchají k noci
Po návyku zastřeném myslí
jež chřadne
pro nevídané zážitky
došlo mi
za svitu pouličních světel..
jak je to snadné
zaplatit pláčem za kytky
šlechtěné samotným geniem loci
(věnováno Henrymu Jekyllovi)