Slyš! Přijíždí pouť,
kol skřípot maringotek,
tu loukoť praská,
břinčí cinkot rolniček.
Prosím, pojď!
Zřít estrádu pana mima
z gest strnulých hádat,
proč tvář jest jeho oněmělá,
a sladce si smlsnout
na špejlích z cukrkandlu,
v kyvu lampiček šmouh
pár vyměnit si úsměvů,
a kdo ví, možná i
s vánkem se obejmout,
jak toč větrníků na střelnici
šustit, jak plíšky zvonit,
když ve středu nás zasáhnou.