Anotace: Nevyhnutelné kolo života, rodíš se, abys zemřel.
Proč žít ?
Jaký to má smysl?
Třeba pro lid?
Ne!Abych tu zkysl
Sedmdesát let
Ále už mi není pět
Pohádka hezká
Jako hliníková deska
Smysl v tom není
Lidi jiné lidi plení
Tak nač tedy?
Proč neučí o tom vědy?
Jedna druhé vedle
Nic potřebného
Žádné čisté perle
Ani nic věcného
Enem kecy samé
Tak kde smysl máme?
Jsme bytosti
Místo pokory
Plné hrdosti
Místo sobě opory
Bez radosti
To už mi stačí
Ach ty okolnosti
Jen samí sráči
Jdu proti nim
Ale bít se nebudu
Budu totiž tím
Komu dají přes hubu
Nevrátím ani ránu
Dam si potom vanu
Zocelím se, půjdu dál
Jako bych byl sám pan král
Ale bez poddaných
Jen já sám
A bez oddaných
Projdu lán
Plný nástrah
Hustého křoví
Nejsem postrach
Nebo ano, kdo ví?
Chtěl smyslu najít
Začal ze strachu pít
Ne to já nejsem
Jest příběh o jiném
Který prodírá se lesem
O pobudovi opilém
Jenž domov nemá
Jemuž vyhýbá se strach
Spí v teple u sena
Kde vznáší se prach
čím to je, čím to je?..
je mi to blízké
30.01.2014 14:48:38 | PacificTrans
Možná je to tím, že taky nejsi materialistická svině a máš nějaké city a myšlenky :)
30.01.2014 20:32:36 | SmallGeorge
Jo, materialisté.. ti co hrabou a hrabou a lpí..už vím.. tak k těm nepatřím. :))
31.01.2014 18:55:17 | PacificTrans