Tři ráno
dopravní špička
na tvé polobotce
stíny New Yorku jsou tak stejné
kolébající se postava Mezismrti
ty, já a láhev laciného vína
(Ať žijí pivaři!)
A pak se ztrácíme
v měkké záři opilých světlušek
pokožka na pokožku
krvavé puchýře a bujaré veselí
pocit, že už nikdy nemůžeme
stát rovně před zrcadlem
před svými dětmi
před svědomím
(někdy je vážně lepší se neprobouzet)
Nejvíc nás ničí
vědomí, že jsme dobře žili
ale všechno zahodili
pro potěšení tak krátké
jako neupřímná modlitba
odříkaná ve spěchu
s napůl staženými kalhotami
a s bolestí v zátylku
která se rozpouští
jenom když zatlačíš na to živé
Tohle je dobrý..:)
31.01.2014 10:36:41 | xoxoxo