Vznesl se v obláčku prapodivných entit
a jeho ruce, dlouhé jako bezmocná lež
sápají se po zbytku života za nehty víry
ale již nevstane, nemůže, není
temnota houstne a vkrádá se za víčka
i takové může být snění v poblouznění
to, co sis přál nejméně, se zhmotní
(a kousek mýdla tiše šeptá propisce
kýčovité veršíky o lásce a zradě
aby byl hned za prvním rohem
nevěrný s obyčejnou tužkou)
A možná, že je mi ho opravdu líto
ale je to jen myšlenka rozpuštěná v parfému
nejasná a krátká jako opravdové léto
schoulená do podoby svědomí
pojištěná na tisíc polibků
chvějící se v poklidném okamžení
ale já asi vážně nedokážu odpouštět