Anotace: <p style="text-align: center;">já chodila po stráních když vítr...
já chodila po stráních když vítr vál
já prosila ho, ať mě vezme s sebou
že mě ruce, srdce zebou
že chci se zamotat do něčích vlasů
a prohnat se s ním polem zlatých klasů
já ptala se ho zač že život stojí
když člověk nežije, jenom přežívá
a ty rány, co se nezahojí
skrz ně čas Ti uplývá
já ptala se kdy vítr vstává
a kdy a kam že chodí spát
když obloha je hebká, tmavá
že snad nepřestává vát
já hledala svou svobodu
ve vězení nekonečných snů
kam jen ten vítr občas zabloudí
a přinese sladkou vůni planých slibů
já na svých rtech cítila hořkosladký smutek
když vůně odcházela a vítr spolu s ní
sladké sliby, prázdná víra a odér našich půtek
mučily mě dlouhé dny v mém vězení
já volala, ať se zase vrátí
křičela za ním daleko do světa
že zahnal mou bolest, že svůj život tratí
je-li touha kletba, pak chci být prokleta
já toužím po něm, co mi zbývá?
cítím jeho chlad a chce se mi strašně spát
na temné obloze měsíce ubývá
a vítr, vítr nepřestává vát
Tahle je z nich asi nejhezčí. Napiš něco dalšího, moc rád bych si zase přečetl. Jen bych si dovolil drobnou poznámku, že by prospělo snažit se verše více zakulatit - občas se to čte jaksi přes zuby. Ovšem přebíjí to ta Tvoje duše. ;-)
19.10.2014 21:18:10 | EVENOT
Krásný verše, a vůbec ne do větru,
možná s větrem v zádech,
k přečtení stačil,
jen jeden nádech...
22.02.2014 21:45:18 | Robin Marnolli
Dobrý vítr, krásně zavál z tvojí básně. Fičím ST :O)
21.02.2014 15:21:06 | Tichá meluzína