V těle
S nepřítomným pohledem,
osaměle v rohu sedí,
a co věděl ještě před chvílí,
zapomněl a opět neví.
Vidím toho starce,
tu slupku, která zbyla,
myslí stejně jako já na to
kam jiskra se mu vytratila?
Vlasy barvy jinovatky,
a oči nejtmavšího medu,
za oponou jen chaos, zmatky,
a víčka obalená tenkou krustou ledu.
Jen vrásky pod očima,
ukazují jeho dřívejší chuť žít
a všeobjímající dobrotu
teď bloudí, zapomněl i snít
co vidí? Prázdno? Nicotu?
Když tak dívám se na něj,
jak ztracen je
ve vlastním těle,
mám pocit, že každý z nás
se rodí s tělem nepřítele.
Kterého probouzí čas...
Přečteno 291x
Tipy 10
Poslední tipující: Rezkaaa, jitoush, zelená víla, terezkys, Andorra, Amonasr
Komentáře (1)
Komentujících (1)