Série proher a deziluze
v boji vlastního života
během chvíle dlouhé
co k věčnosti se přimyká.
Svlékla mne
až na morek kostí
jen aby odhalila mne
ve vlastní ubohosti.
Stojím svlečený
lži a faleš u nohou
slzami zmáčený
na věky i vteřinu ubouhou.