Vnímám život
jako každodenní revoluci
odehrávající se
blíž, nebo dál srdci.
Čas mění shromáždění
životních postojů
rozum utlačuje snění
bez krve a pouličních bojů.
Tělo se poddává
nadvládě nerozumného rozumu
život, jako chvilka prchavá
stává se obyčejným plátnem bez umu.
V revoluci všedních dní
ztrácím sebe-sama
a když noci přichází do bílých dní
snílkům zvoní hrana.
Šednu jako ovce v davu
jako člen tupého stáda
po proudu se všemi plavu
minulosti ukazujíc záda.