Při úsvitu nočních stínů
vzbudila ses v cizí posteli.
Pod nebem bez mraků
Tam, kde vítr nefouká.
Tvůj buditel snů
Je pryč,
Zmizel.
A cítit je,
tvůj žalující vzdech.
Vracíš se myšlenkou.
večer byl hřích,
spáchaný
pro pár slastných chvil.
Buditel snů,
Mizí, klesá do hlubin.
Pššt pomalu,
Opuštěj tiše,
Šedou žalující věž.
Tu samou
co večer tě tak lehce,
vynesla až do nebes.
Pohled z ledu vytesaný.
Z postele hrobka,
Snad jen epitaf schází.
Se zapšklou a nudnou frází.
Oknem plíží se jasná záře.
Pozdě je..
Kohout už spílá k nebi
A slyšet je,
píseň ptačí..
Zbořila se poslední naděje
Na vzácný buditelův cit.
Staniž se poutníkem
co na rozcestí je.
Vrchol co nelze pokořit.