sníh nikde,
mráz všude jinde
ale zima (v kalendáři
a já ho ctím)
moc dlouho
od poslední kapky
do prvního květu
na stráni člověk žasne
sněženky, chudobky
kvetou tisy a túje
je to jasné:
stromy už v míze
jaro se rozprostřelo
od borovice k bříze
tam a zpět
já uprostřed
binec jak v tanku
jdu opravit branku
beru pilku, kladivo a kleště
ve chvilce nevímproč teskné
mi mezi ušima bleskne:
kolik jar ještě?
když si ho nakrájíš na plátky roztlučeš a vezmeš do kleští tak si jej budeš ještě dlouho vychutnávat...
13.03.2014 10:45:04 | enigman