Solidární ovečka
polykala zaživa
mrtvé
a dýchala vzduch
jenž nebyl její
ale tvůj
a přesto ničí
mě představa
vážkovitých křídel
zachycených
v obrazárně minulých
dnů a nocí
probdělých
do němoty
a ještě dál
za horizont vědomí
ti slíbím
že se vrátím
jako ta ovečka
zbloudilá
psychedelicky
obnažená
vzduchem
který není
ani můj...