Anotace: <p><strong>Pod závojem</strong></p> <p><strong><br /></strong></p> <p><strong>Pod...
Pod závojem
Pod závojem z nočního sněhu
pod lampou v černočerné tmě
hledám po kapsách kabátu něhu,
naději, žes neopustil mě.
V oknech záře jasného plamene
v tu noc, kdy svět zavřel oči,
najde se někdo, kdo ráno vzpomene,
ač čas se zastavil, země se točí?
Tu něhu ztracenou na rohu náměstí
slzy pod závojem černé nevěsty
v dáli frak s kyticí povadlých růžiček
za zády průvod plačících družiček.
Pod závojem z nočního sněhu.
Pěkné, trošku sladké, místy hořkosladké, ale veršíky mají v sobě něco, co si mě přitáhlo a musela jsem to ocenit.
18.03.2014 13:39:36 | sluníčko sedmitečné