Lístek bez zpáteční cesty.
Dostal jsem darem
Od kostnaté paní.
Její výraz, klidnými gesty.
Láká ve věku starém,
k věčnému spaní.
Nástupiště plné.
Na pangejtu stojí - Ona .
Strkajíc mě
Do kupé.
Bez zpáteční cesty..
Vlak, co nikde nestaví
Jede jen tam - A ty.
Pocity jak v ráji.
Když v tunelu
si s tebou hrají.
Ve svátečním obleku.
S kufrem , vrásčitou tváří,
ve volném vagónu, místenka.
Bez zpáteční cesty..
Můj soudce,
Výpravčí se zeleným křížem.
Už mává – a já.
Vydávám se na cestu.
Se vstupenkou do ráje
Bez zpáteční cesty..