Anotace: Chybíš.
Jsem jako dítě,
nejsem šťastný,
že nemůžu mít tě.
Jako by mi vzali,
hračku, autíčko,
jako by ji prali,
pračkou, zlatíčko.
Pláču steskem,
z plna hrdla naříkám,
po autíčku hezkém,
zrakem zpět se ohlídám.
„Ach dítě, jsi sobec,
dítě milé“, říká otec,
„uvědom si,
že sám nejsi,
jsem tu s tebou já,
svádí-li tě touha,
jdi, postav se čelem,
touha prolomí se ledem“.
Není-li tak otče,
není-liž pravda,
tedy řekni: oč jde?
Byla-by křivda,
být zlým sobcem
a ty mým otcem ?