V nemocnici Pod Petřínem
Anotace: Pokus o písňový text
Svatí tu nejsou jenom na obrázcích
Sestřička vlídná v bílé loktuši
Prochází mezi lůžky v nemocnici
Stará se o tělo a prosí za duši
Za trochu důvěry a trochu štěstí
Za více lásky a dětské radosti
Každému kdo tu leží za pelestí
Aby se vrátil život do kostí
Sestro máš asi dlouhé světlé vlasy
A roucho nezatají jak jsi štíhlá v pase
Chtěla bych vědět proč tu právě Ty jsi
Snad za to všechno dojdeš k věčné spáse...
Jsme tady uvnitř jako v bezčasí
A prášky na bolest nás přibližují k nebi
A přece nás ty prášky nespasí
A proto zpívám, zpívám proto, aby:
Za trochu důvěry a trochu štěstí
Za více lásky a dětské radosti
Všem kteří tady leží za pelestí
Aby se vrátil život do kostí
(únor 2013)
Přečteno 463x
Tipy 5
Poslední tipující: poeta, Aiury
Komentáře (3)
Komentujících (3)