Anotace: •••
Chtěla by ses zaplést
do svárů válečných
a pasáží na konci každého příběhu
Chtěla bys..
vyrýt svůj pláč do dřevěných laviček
a poskládat slunce ze sněhu
i když to nejde
..
i když to možné není
..
A tak promítám své víkendy na bílé plátno
u nás, v hračkářství
kde došlo k onomu pochybení
..
Omyly se prý čistí v omyvadle
říkáš
a já ti rozumím
protože svět je vyroben z průhledných skel
a já tě chápu
i když se ptám
..
proč bych měl?
..
z jakého důvodu?
..
Chtěla by ses zaplést
do šťastných konců
a najít tu podivuhodnou náhodu
Chtěla bys..
protkat pár životů životem páru
a namířit na mě své modlitby zbožné
jenže ono to jde
..
vždyť ano
..
vždyť všechno je možné
Tahle báseň je moc krásná, je plná, má hloubku a krásně plyne. Opravdu umíš psát. ST :O)
06.04.2014 11:19:38 | Tichá meluzína