Sedím na lavičke s Maťom,
zarasteným a smradľavým.
Okupuje cudziu chatku,
(Moju, tiež som ju okupoval.)
keďže je bez roboty.
Z tej poslednej ho vyrazili pred šestnástimi rokmi.
Chľastá stále.
Do bezzubých úst tlačí moju bagetu,
ja do svojich bezzubých jeho víno.
Čochvíľa nevieme, kto z nás je kto,
rovnako nedojedení, rovnako nedopití,
smejeme sa okoloidúcim,
mračíme sa na nich.
Dôležití, ktorí ani len netušia,
že o nich vieme absolútne hovno...
Biele holubice, symboly mieru,
sa do krvi poruvali o poslednú omrvinku.