~~~~
Skřivánek zpívá
vzduch je zpěvem plný
všechno se barví zelení,
mravenci lezou
cestou po kamení
a v lehkém vánku
se tráva zavlní.
Do jarních červánků
za vsí nad rybníkem
pár bílých čápů letí,
prý v jedné chaloupce
za kostelíkem
čekají veliké štěstí.
Kolébka
dávno nachystaná
jenom tam složit uzlíček,
jak se to v pohádkách
povídalo
ještě za našich praprababiček.
Za chvíli pláče v kolébce
„děvčátko“
trochu jsi to asi spletla,
pohádko...
~~~