Krása hubí růže
a věčnost přichází po kapkách
stíny tančí v mých šlépějích
a pijí inkoust z mých zad.
Přináším Ti kytici a nevnímám,
že barevné nůžky podzimu
v plamenných rukou léta
zanechaly jen stokrát ohnuté
a stokrát vyschlé
trny bez květů.
Chudé dary,
avšak tiskneš si je k tváři,
doufáš, že nasytíš je vlastní krví
naroubuješ je do ornamentů
a necháš pučet první fraktály.
Líbáš můj stín,
zatímco do mého jara věčnost vhání touhu,
touhu chytit se stébla a zamrznout,
stát se součástí vitráže
ledovcových růží.