Anotace: <p style="text-align: center;">tolik druhů lásky je-</p> <p style="text-align:...
tolik druhů lásky je-
láska, co tě přežije,
láska, co snad láskou není-
ta se ztratí v okamžení
láska, co sebere ti vůli,
láska, co tě zlomí v půli,
láska, ve které se ztratíš,
láska, se kterou dlouhou chvíli krátíš
láska sladká jako med,
tak vražedná jako jed,
láska, co jen slibuje
ta, co věrně miluje
láska, co má příchuť hříchu
láska, co rezonuje v tichu
láska, co se ve tmách skrývá
láska, co rozsápe, co zbývá
láska, co se možná bojí
láska, co se na bál strojí
láska co nedává nic,
ale požaduje víc,
láska se sebevražednými sklony,
co v každé ulici má klony
láska, co přinese ti štěstí
taky ta, co ti vrazí pěstí
láska, co zažene tvůj strach
láska, co se změní v prach
láska, co má srdce v dlani
láska, co se lidí straní
a hádanka je převeliká
kterým klíčem se odmyká?
jako skála pevná,
jak hedvábí jemná
nevěrná a přece věrná
stále jiná, navždy stejná
A co láska stejného pohlaví?A hříšná,jež manžela pobaví,když mimo domov tráví čas?Opakovaná,jednostranná,letní,než přijde mráz?Láska je jen jedna,má však mnoho tváří.Pro někoho není zjevná,pro jiného září.
28.04.2014 14:02:47 | Bakchus