Anotace: <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">lidé jako...
lidé jako pěšáci se točí
kolem os svých životů
jeden proti druhému tu stojí-
bílé figurky co temnoty se bojí
a ti černí co temno v duši mají
svět je pro ně převrácený naruby
bílou za černou a zlo za dobro mají
a jejich černá srdce bílé světlo tají
černobílý svět na šachovnici
snadné je oku pochopit
a světla, temna příslušníci
důvody si umí vyrobit
by s mečem v ruce a dobrem v srdci stáli
a přísahali věrnost zmýlenému králi
vyhrát nikdy nesmí ani jedna strana
ať té či oné právě zvoní hrana
a když jeden svět je zkázy na pokraji
navzájem se soci podpírají
než mohou boje opět započít
a oko štěsteny k sobě otočit
nenávist je to co sílu dává
a nepřítel nejlíp spojuje,
a proto každý člověk, co domáhá se práva
s vírou ve svou pravdu bojuje
To téměř zní jako nějaká předmluva k historické knížce ;) Což nemyslím vůbec špatně, krásně se to četlo! A líbí se mi myšlenka básně :) ST
28.04.2014 14:02:31 | Aiury