Reclamatio
předemnou stůl s listem papíru
vodka v poháru
mlád - ale již zklamaný z života
láska - na tu se hodí samota
nejsem a nebudu moderní člověk
ať tedy žije holověk
každý zamčený ve své klecy
jako kdybychom byli vrazy
moudří páni k tomu všemu
šeptají v pološeru
vykřikují zněj
' smrt patří nám jen '
mladým neslušíce
psát ve smrtelné víře
já však říkám : smrt patří k životu
a nezáleží přitom na věku
nikdo neví totiž hodiny a data
až nás vezme ta mrcha zubatá
okolo huby med
a vylepšovat si svět
tláchat tyhle hlouposti
nepovede k žádné radosti
žijte tedy dále ve vašem přeludu
a ukliď te si vlasní zahradu
my mladí jsme jen mladí
a o smrti psát nám vůbec nevadí
pojdeme na život všichni
protože jsme lidmi
smrt patří k mladí i stáří
nechť se vám tedy život daří
Přečteno 419x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, ardzuna, Aiury
Komentáře (3)
Komentujících (2)