Anotace: Nepodporuji pití při řízení nebo volání přítelkyním :-) obojí je hloupost která se nevyplácí V básni myslím to neškodné vyhubení mozkových buňek :-)
Už přesně nevím, který Voltaire to jako první řekl, ale budu parafrázovat po něm - sice s Tebou jako téměř abstinent úplně nesouhlasím, ale dávám Ti tip za to, jak hájíš své přesvědčení, však to není poprvé... :-D Ale jak se říká - na každém šprochu pravdy trochu - to se mi to kdysi psaly básničky při svíčce a v alkoholovém splínu, který tak krásně bolel... A ta odvaha po pár skleničkách - však se mi kolikrát vyplatila, mám dodnes na co vzpomínat a co dávat občas k dobru; dnes už se mnou taková legrace není... ;-))
20.05.2014 18:16:56 | Amonasr
Za tip děkuji :-) i když bych rači kdyby byl vzpůsoben básní než obhajobou přesvědčení :-D :-D .... Ale ! Jsem nesmírně rád za tolik slov , která zašehla báseň . Těší snad každého , když báseň vyvolá vzpomínky a pocity ( ať už kladné či záporné ) . Vzláště od nějaké kapacity - takže děkuji podruhé :-)
20.05.2014 21:48:12 | Kubský P.
:-D Nechci Ti brát iluze, ale kapacitu, zvláště paměťovou, mi z velké části v minulosti sežral právě alkohol... :-D Ale abych to vyvážil - jakýkoliv tip je ode mě vždycky za tvorbu, v tomto případě báseň, teď jsem ho jen dal i navzdoru tomu, že se s obsahem nemůžu úplně ztotožnit - i když si asi trochu protiřečím, viď...? Takže je za báseň, buď ujištěn... :-) A trochu rozvinu: hodně si v textech cením myšlenkové originality, svéráznosti, osobitosti, vlastních, nikoliv imitovaných postojů autorů - takto nějak jsem to myslel... ;-)
20.05.2014 22:03:07 | Amonasr
Aha , vtom pádě děkuji za tip k básni :-) :-D ... Plně souhlasím . Jde poznat , když je báseň 'umělá' , bez té jiskry . Básník musí nechat něco ze sebe v básni .
'Básně mají za úkol přeposlat pocity autora na čtenáře , nebo při nejlepším vyvolat v člověku nějakou vzpětnou vazbu' - tak se snažím psát já :-) a jsem jen rád , když to 'něco' udělá co jsem chtěl . :-)
Mimo jiné , se to 'něco' stává u mne ve chvíli, kdy čtu Tvoje básně :-) Takže to iluze nebudou :-) :-D
21.05.2014 04:47:46 | Kubský P.
Za druhý odstaveček moc děkuju - to se mi čte fakt dobře ;-) A jinak s tím předchozím naprosto souhlasím - nemám co dodat :-) Snad jen, ať jsi stále svůj a píše Ti to čím dál líp ;-)
21.05.2014 10:08:55 | Amonasr