Řekls mi
Měla bys napsat román
vždyť ho žiješ!
Půlku románu
mám už napsánu
jsem jako Elisabeth nebo Karenina
zoufalá lkám na divánu
pro milodary vášně, přízně, chvění
Můj příběh je románově členitý
děje se tak i bez mého přičinění
a nemysli si
jeho čtením se taky leccos změní
(Je to vlastně dar shůry
být aktérkou krásné literatury)
Sdílím úděl s hrdinkami
co radostí mají poskrovnu
proč probůh nemůžu zcela obyčejně žít
červenou knihovnu?
prožívat na stránkách city...
slova jsou hbitý a realita
i ta je občas bita myšlenkami ženy...
Karenina...
04.07.2014 09:41:37 | básněnka
Protože,dle Božího schématu,byla jsi určena do životního dramatu.Sice jsi v mlýnici,dolů a nahoru,buď ráda,že nejsi v oddělení hororu.Každý z nás svůj román žije.Dokonce i já!V oddělení parodie.
25.05.2014 05:28:17 | Bakchus
proč žít s pocitem pro milodary?
24.05.2014 21:11:08 | zdenka
Právě proto, že jich moc není, víš Zdeni? Jinak bych nelkala na divánu :-)
Ale je to samozřejmě jenom básnická licence všechno... Děkuji!
25.05.2014 06:56:39 | Pamína
Protože by Tě k smrti nudila a stejně bys utekla třeba k Čechovovi (snad raději než k Mrštíkům)... :-D
24.05.2014 16:43:16 | Amonasr