SEN
To tys ukrad půlku měsíce,
že oči ti tak divě září?
Zlodějem jsi a to není vše,
vždyť sebral si roli i žháři!
HOŘÍM!
Varuji do všech stran a nikdo mě nehasí
ten požár přec musí být vidět!
Jsi zloděj a žhář
a snad tvoji tvář
nezačnu nikdy nenávidět.
PROBUZENÍ
Byl to sen tak věrný,
že jsem si dovolila věřit,
že jsi opravdový.
Však,
spletla jsem si skutečnost
s odrazem na vodě,
kde zrcadlí se půlka ukradeného měsíce,
pár hvězd
a moje tvář.