Anotace: Sněhurčino otroctví díky otrávenému jablku.
Jablko
Pohádka o Sněhurce,
jak kousla
jablko otrávené…
Ve svém šatu z bource,
v němž houstla
v krvi omámené
Nevědíc o zradě,
žila poklidným životem
- netušila co jí čeká..
Že skončí na hradě,
že skončí za plotem
že bude jak ryba leklá
Den za dnem
v úmoru čekajíc
na svého prince…
jenž byl jí snem,
chtěla žít pro víc
než pro dvě mince
Jedna rubem
druhá lícem
strany různé…
Stačilo slůvkem,
jenž je více
než-li schůdné
Slovo prosby,
nech mne ze spárů
navždy odejít…
překročit hrozby,
odletět na draku
… chamtivost obejít
Moc pěkná básenˇ, povedla se Ti :)
26.05.2014 15:15:26 | Rozina
Ojoj ... ST :3 :)
26.05.2014 14:38:59 | Aiury
:3 I Ty jedna vděčnice :D
26.05.2014 14:40:03 | SmallGeorge
Juj, že by další přezdívka? ;) :D
Náhodou tahle báseň je vážně skvělá ... takové jiné netradiční zamyšlení nad tradiční Sněhurkou :P :))
26.05.2014 15:03:04 | Aiury