Daroval jsi mi
růži
- tu nejkrásnější
ze všech,
protože byla
pro mě.
Teď tu uvadá,
tak,
jako štěstí
upadá
v zapomnění.
Řekla jsem, že
jsem nešťastná,
a prý
se z toho vyspím.
Noc ale nemění
smutek v radost.
A mrtvé kytky
nemohou kvést,
A já už nemůžu
snést,
že jsem i ve tvé
přítomnosti
sama.