Lpění na slzách soumraků

Lpění na slzách soumraků

Anotace: ...

Saze sedí v baru
nad inženýrem starostí

Co tvoje holky?


Mezi vodky čáru nebo ještě sodu

zrzka pěkná
úhledná bruska
a s ní černovláska
štíhlá až dost
úzká
s tebou by ulehla na stůl
pro otisk na pajzáku

Hochu
sibiř do kostí
aby tě ve tmě
při svíčkách
pod kopyty
dostaly sklínky nedopitý
a ozvala se Ach?


Později

Některé jsou mumie a některé tužky
Někdo má kapitál i komunistu ne soudružky

A ty mi říkáš unie
evropský ptáčku křič
přece bys nešpital
a vzal
dívce A
procital

němý klíč
v cestě do nadějí

*

Proč by připomínal chtění

Pryč jsou dny kdy byla

holubice

Již vílou nelétá tmavovlásko
Neroste milou na loukách
nachová čemeřice

Zůstává zamčená

za ploty pěkně v zadu
s lás/kou si šla
klečet na zahradu

Ztracená
Pro něho léčivá
slunečně rozkvétá
ale pro ne v cizím sadu
jen pryskyřičný marš

asi není možno květ darovat srdci
asi mám uvnitř nachu dezinfekci
asi jsem

šťovíkový cit bezhvězdný
a mám ti uvěřit
naše děti naše sny?

Jen měsíc
tiše couvat vstříc...

L pění

Mine pár na milostném láku

a dál ve šrafu
svou hořkost
zapíjet s L za soumraků?

..

V jiné dny mám horkost z nespavosti
V jiné noci hledám oči duhy
Ve vítr se dívám na mraky
jestli tam jsi taky

nahou i ve svetru
ze zlomené tuhy
Autor J's .., 20.06.2014
Přečteno 334x
Tipy 17
Poslední tipující: Niky88, básněnka, Romana Šamanka Ladyloba, Avola, hanele m., Elisa K., jitoush, Frr, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

čoveče to je parádička..tleskám

21.06.2014 22:26:08 | básněnka

líbí

Krásná...

20.06.2014 17:42:46 | Elisa K.

líbí

Mně se to moc líbí, ale "až od pasu dolů"-od hvězdičky/-:)/..báseň od pupíku
/po "cestě do nadějí"/ k vyznání nahlédnutím tušením obrazností...

20.06.2014 17:37:05 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel