Dunaj
Anotace: 25.6.2014 na nábřeži v Bratislavě u sochy Štefánika u Eurovea :-)
Ach Dunaji !
Ty velká řeko ,
v tobě voda z mé domoviny
Svratku si v sobě pozřela
A teď ?
Stojím na tvém břehu
a za mnou Štefánik
na pomníku
známe se
a přitom jsme si cizí
- oba jsme se už viděli
- ale nikdy spolu ještě nemluvili
až snad v této chvíli
spolu hovoříme
co bych měl
do tvých kalných vod říci ?
a jak ?
německy ?
poslovensky ?
maďarsky neumím
zkusím ve své mateřštině
Svratka Dyje Svitava
a snad Morava
ti to přeloží
Tak jak každý
někdy v životě
i já v této chvíli
vzdávám holt přírodě !
tolik molekul z tolika zemí
a stále si však pluješ
ve svém korytě
nerušena
loďmi
ničím
jak kouzelné
je si uvědomit
jak člověk nic je
proti naší Zemi
horám
mořím
a řekám
Letět tolik hodin
tak rychle
a přitom
na glóbusu
pár centimetrů
urazit
Proto Dunaji
a vše co jsi víc než my
poklona patří dnes Vám !
Zítra však milost naší
nehledejte !
Ať žije konzumní tragédie
Přečteno 300x
Tipy 5
Poslední tipující: AndreaM, Pamína, Amonasr
Komentáře (4)
Komentujících (3)