Anotace: ***
Kráčela mořem
lhostejných očí,
míjela dlaně
zaťaté v pěst.
Otázka pálí…
čím to, že zločin,
který se nestal,
zasloužil trest?
Krajinou šedou
vlekla své rány,
a v jejích stopách
plazil se strach.
Rytíři chrabří
princezny brání
před zlými draky
jen v pohádkách.
Chtěla si ohřát
ledové ruce,
hledala plamen
vykoupení,
v krajině stínů
nesvítí slunce,
našla jen schody
do sklepení.
Kráčela tiše
krajinou stínů,
na sobě prostý,
smuteční šat,
a tam, kde obzor
s nicotou splynul,
na prvním schodě
zůstala stát.
Tam dole v prachu
zemřela víra,
dýchala jedem
prosáklý vzduch,
nahoře bolest
odvahu sbírá
rozdělit navždy,
co spojil Bůh.
Když potom vyšla
ze sluje dračí,
ráno se zhouplo
z tmy do barev,
Uši jí hladí
písnička ptačí,
v očích má slunce,
na rukou krev.
***
Tato báseň má Duši. To tady na literu se málo vidí.
01.01.2015 01:27:37 | VEDz RVAHEs
Moc děkuji, ani by mě nenapadlo, že si tuhle mou básničku ještě někdo přečte. Potěšilo :-)
01.01.2015 01:30:41 | church.666