S mnohým by se dalo polemizovat. Ač sám nejsem přítelem všelijakých postmoderních nesmyslů, jejichž jediným účelem je sebestředně šokovat a většinou se jim to už ve zcyničtělé společnosti stejně ani nedaří a hodí se časem akorát na smetiště (mohl bych uvádět i příklady ze života, kdy se např. "dílo" postupně rozpadalo už v samotné galerii a končilo po částech v odpadu, aniž by to někdo jiný než aktivní uklízeči zaznamenal), nepochybně se i dnes rodí díla, jež nemusí být hned většinově pochopena, ale nesou přitom nějaká závažná sdělení.
Tip dávám za zapálené vyjádření vlastního názoru - je to i pro samotné postmodernisty určitě lepší, než lhostejnost, která většinu těchto děl jinak provází...
05.07.2014 12:42:30 | Amonasr
Pane doktore,
s každou básní by se dalo polemizovat - jinak to není báseň :-D
Tohle je hlavně protest proti vysokoškolákům, kteří dělí umělce na amatéry a je samotné :-) :-D
06.07.2014 14:10:26 | Kubský P.
Já nevím, Petře, co máš furt s tím „doktorem“ :-D Nechceš si ze mě dělat nějakou jinou srandu? Ještě mě někdo nařkne z neoprávněného užívání titulů a víš, kde mě pak všude můžou vláčet...? :-D
Pokud jde o tu polemiku s básní, budu si muset udělat někdy pořádek ve vlastním chlívku na Literu, kolik jsem jich tedy vlastně za celou dobu tady napsal :-D Ale jo, pár jedinců už mě tu svými výpady povýšilo (dle Tvého kritéria) na „básníka“, tak to abych jim byl vlastně vděčný :-D Ale neboj, teď už vážně, já jsem i tak – za každou neagresivní polemiku můžeme být skutečně rádi ;-)
A jinak souhlas – samotné vzdělání ještě z nikoho nikdy umělce neudělalo. I když se na druhou stranu divím, že kromě akademických malířů nemáme i akademické básníky (ak. bás.) – ale třeba se dočkáme taky... ;-))
06.07.2014 15:35:36 | Amonasr