Anotace: sonet
Zas v krajině ze zlatých květů
já na chviličku zastavil se
a vidouc jak se stádo pase
hned oddal jsem se tomu světu
Tak used jsem a u všech čertů
v tom krásném světě uviděl jsem
že zlato se i ke mně nese
by dotklo se mých lačných retů
Já prahnul po tom osvícení
co skrze ústa do nás vkládá
chuť a touhu býti živ
Ach, na tom přece nic moc není
vždyť dělají to celá stáda
a tak jsem vypil deset piv