Život je pes
Anotace: * * * Hafgh * * *
" Život je pes ",
pan Frynta tvrdí,
medových barev, nekonečně věrný
z tlapek čumáků a hebký srsti
ušil si na nás boudy-herny
tím lidský nemazlený hroudy,
má prevít pěkně v hrsti
Měří stav žáru na osrdí
nadměrný pokles velmi přísně plísní
a jeho počty? Žádná věda.
Nemáš? Tak nedáš.
Od Misky hojnosti k Misce v tísni
LidsKOST – ta nejvyšší je meta
nebude lze se vydat sám
paušální zápis na Patníku světa
má vzíti – vzal
smí - - - Ó NÁŠ PÁN - - -
Do vyhlazených špičatých uší
co v srdci i na jazyku
pravidelně špitat musíš
a všem, co nosí fleky od stížností na triku
řekne mírně, s něhou
„Dnes stokrát: Salám Alíkům"
Přečteno 485x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, Robin Marnolli, básněnka
Komentáře (2)
Komentujících (2)