Červánkové vábení
Anotace: Když je krásný pohled na oblohu
Síla paprsků slábne
v podvečer dne letního
horkost vzduchu se vytrácí.
Pohled k obzoru upřený
k slunečnímu kotouči,
který pomalu zapadá
a zdá se, že se potácí.
Zahalený v oparu mraků
překrásných jasných barev
jež vidět jsou z dálky.
Ty připomínají cukrovou vatu
nadýchané obláčky,
kterým se říká červánky.
V opojení se dívat v dáli
a na chvíli čas zastavit
mít křídla a vzlétnout!
Až nahoru k nebeským výšinám
k červánkům jež vábí
tam odletět a na ně si sednout.
Přečteno 285x
Tipy 5
Poslední tipující: Jort, Aiury, Gabriela Green, Pamína, AndreaM
Komentáře (0)