Smrt
Smrt
Přicházím, boj se mě člověče!
Přicházím, pomalinku ztrácíš dech.
Přede mnou nikdo neuteče,
leda strach ti přeběhne po zádech.
Přicházím, oči tvé pozbývají jasu,
přicházím a tak připrav si závěrečnou řeč,
poněvadž za chvíli tvé tělo podlehne času
a tvou nitku života přetne můj meč.
Přicházím, pod mými kroky vadne tráva,
přicházím, tobě se zrychluje tep.
Pomalu z tebe život vyprchává,
tvou zkázu už neodvrátí sebelepší lék.
Přicházím, ty však nectíš bolest,
přicházím a už nepomůže vzdor.
Tušíš, že teď nastává tvůj konec,
tvé tělo prohrálo svůj poslední boj.
Přicházím a dotýkám se tvého čela,
přicházím a tlumím srdce tep.
Tvá tvář zvadla a zkameněla,
ochladla ti v žilách všechna krev.
Odcházím a nechávám tu ležet tvé tělo,
odcházím, nemám proč bych tu déle stál.
Několik zvonů se kdesi rozeznělo
a já jdu zase o dům dál.
Komentáře (0)