Plavala si rybička
Plavala si rybička
Plavala si rybička,
plavala si za svým snem.
Pak se stala chybička,
rybička potkala se s rybářem.
Ono setkání to bylo krásné,
rybář se smál, rybka taky,
ovšem úmysly měl rybář jasné,
za chvilku se rybka nenávratně ztratí.
Rybičce pomalu začalo docházet,
že již dlouho na světě nebude.
Zběsile snažila se dostat zpět,
ovšem byl jsi moc přísný osude!
Jeden lehký pohyb ruky,
jedno křupnutí a bezvládná ploutev napoví,
že rybička vůbec neumřela muky
a rybářovy děti dnes nehladoví.
Plavala si rybička,
pak opustila říčku.
zbyla už jen kostřička,
teď plave dětem v bříšku.
Komentáře (0)