Být fénix pro labuť
chladné kameny přihlížely snaze
kdo za letních dní
mizí do sklepení
kdo položí dlaně k rose ženy
a zvedne
co muž zaplatí
Naze
.
den co den sbíral ze dna jíl
prací rozerval se smutku šedý šat
přesto ještě tím co dělal žil
pravdu i lež
směl v tobě milovat…
odnášel prastaré zemní dřiny
aby ve studni svity objevil
a na svém opuštěném těle
do krve odřeniny
lesky ze dna
na děje vody
nebo jen soli slz –
ze srdce svého vzal
pro krůpěje hvězd
v bolestech se zrodí
ač cestou ke vzkříšení dlouho kal je žal
pramen z hlubiny
slyšel z nich…
probouzej se..
.
Živote
posílám tě..
vodě
Tam tvá černovláska v bílém peří
drží se hladiny
ve tmě zrcadla
je labuť
v noci hoří
usíná uvadlá..
Být fénix pro labuť..
…
Přečteno 288x
Tipy 13
Poslední tipující: Niky88, Pamína, Radhuza, Rozina, Jort, jitoush, Luky-33, Romana Šamanka Ladyloba, hanele m.
Komentáře (1)
Komentujících (1)