cítil som ruku na pleci
myslel som že ma hladíš
a prekvapene som sa spýtal
kde si sa tu vzala
nebola si to ty
iba vietor zhodil vtáčie hniezdo
a časť z neho mi tam pristála
mlčky som stál
a díval sa na mesto
v ktorom som žil miloval plodil deti
nenávidel a opäť miloval
prežíval radosti
odmietnutia
mesto v ktorom si
už zhasli všetky svetlá
žiaril iba mesiac
hviezdy
a začínajúce požiare
mlčky som tam stál
hľadel ako sa plamene zväčšujú
preskakujú z domu na dom sťa blázniví parkúristi
ako ľudia v panike vybiehajú na boriace sa ulice
bezmocne hľadajú pomoc
kričia plačú a umierajú
nikto z nich nepozeral na mesiac
aj keď bol v supersplne
zdvihol som ruky k očiam
či sa mi netrasú
chcel som ich smutne zaťať v päste
no prostredníky som nedokázal zohnúť
je čas
zas je čas ísť
vždy si nájdem nové výhovorky
a stále cítim tvoju ruku na pleci
len vtáky budú na jar márne niečo hľadať