Nekonečnost kolejí,mnohdy se stínem z trolejí,v nás vyvolává pocity,vonící dálkou.Než přiběhnou holohlaví a nepraští mě pálkou.
30.07.2014 20:29:49 | Bakchus
Nostalgická atmosféra téhle Tvé zdařilé básně mi připomněla atmosféru slavné Kočičí hry – tak to je jasné ST, protože Medřická v této hře je pro mě jedním z vrcholů mistrovského herectví vůbec, které by ale bez kvalitní Örkényho předlohy nebylo možné. Jen nechápu, jak osmnáctiletý kluk může podat nostalgii stejně přesvědčivě, jako stárnoucí dáma, i když jsi to udělal pěkně klukovsky a po svém. Až překvapivě výstižně jsi v závěru zachytil odhodlaný zlom mezi dětstvím a dospělostí – jen pár slovy, ale s naléhavou sugestivní silou. Jen tak dál, Petře :-)
30.07.2014 09:05:03 | Amonasr