vietor
strháva klobúky domom
až okná praskajú clivotou
víri chodcami
a vplieta ich s pestrofarebným odpadom
do korún stromov
je nepripravený na verejný koniec
i keď by si vybral intímnu stenu s páskou cez oči
teraz je súčasťou dočasného spoločenstva listov
a kričí o svietiacich lampiónoch v cudzej básni
slniečkové verše
ani bangladéšskou šičkou spapraný oblek omínajú
keď je deň ako stvorený na smrť
Ta slovenština v básních stejně zní daleko líp než čeština. Tvoje verše jsou pro mě skvělé :)
04.08.2014 12:08:05 | iluzionistka
Ja ďakujem, slovenčina ďakuje.
Ale čeština má tiež svoj pôvab. Minimálne v bohatstve jazyka. :-)
04.08.2014 15:28:02 | nebech
Trochu mi to zavoňalo neskorou jeseňou...
01.08.2014 15:54:43 | maryshka
Ďakujem. :-)
Ja cítim pach horúceho letného popoludnia.
Ale to asi bude tou nádchou...
04.08.2014 01:44:53 | nebech