vietor presúva snehové kryštály
na pláni zbrázdenej ako tvár stareny
ktorá odkojila desať detí
a desať ich pochovala
príboj zahryzávajúci sa do bielej steny
zvádza podivný súboj vody s vodou
bez zmieru bez druhej šance
bez víťaza i porazeného
nad oceánom ešte zostali tiene spomienok
na škrekot aliek a víchrovníkov
fučanie veľrýb cvakanie vorvaňov
pokrik či nadávky ich lovcov
stojím na brehu ani mĺkvy maják
po kolená vrastený do balvanov čo vyvrhlo more
keď prestalo byť ľadom
hviezdy nesúce mená tých ktorí boli
ako spomienky v záchvevoch času
neochotne blednú
kým nezavriem oči
a nepoviem slnku nech zhasne
strážim všetky úsvity
šepkáš mi aby som sa neponáhľal
chladná a mŕtva
nahá jazdkyňa
vichrovníci jsou bezva :o)
a nejen oni, dobrá volba inspiračního zdroje, to chválím :o)
13.08.2014 13:12:22 | hanele m.