Anotace: ..nepříliš obratná báseň vzniklá nad rozjímáním Dead Poets Society a smutkem ze smrti mistra Robina Williamse
"Ale poezie... Krása, romantika, láska?
Kvůli tomu přece žijeme."
A na všednost dne už energii nemáme
Teď zbývá černá páska
připnout na smuteční rámě
teď zbývá tiše vzpomenout
A všem co znali jste mě
vzkažte že Ta úžasná podívaná běží dál
A že smíš připojit svůj verš
Že ta úžasná podívaná běží dál
Nemoc zrádná vzala nám
co žíti mělo dál
Nezbývá než čísti
sledovat a žíti
Carpee
uslyšíme obrazy?
Carpee dieem
Užívejte dne
užívejte života
A vzpomeňte často
na postaršího pána
jež radost uměl dát
donutil zamyslet se
a přiměl smát
Užívejte dne
užívejte života
Nezapomeňte
že také vás
pohltit může nicota
-A všem češtinářům-
-a všem armádám akademiků-
-jež chtějí poesii změřit-
..
-nebojte!-
Naučíme se znovu myslet sami.
Naučíme se vychutnat slovo a jazyk.
..
"Ať už vám říkal kdokoli cokoli, slova, myšlenky mohou změnit svět."
Smutná, varující a povzbudivá...
S vírou v poslední citát, přidávám se ke vzpomínce.
01.02.2015 19:54:25 | Nespavec
I pro mne to byl "pan herec" jeho filmy mám rád.
Pěkná vzpomínka.
RM.
04.09.2014 22:24:30 | Robin Marnolli