Povím Ti příběh,
povím Ti pohádku,
která jak doufám,
ukolébá Tě ke spánku.
Bylo jedno království
v něm vládl starý král,
co na smrt byl nemocný
na nohou sotva stál.
Na smrtelné lóži,
šeptal své přání:
"Brzy staneš se králem,
jdi a vyber svou paní."
"Rád splním Ti přání
otče můj všemocný,
výběr zdejších děvčat
je však více než žalostný."
"V sousedním království
osvoboď princeznu,
tu dají Ti synu můj
poté snad za ženu."
V železném brnění
a meč svůj u pasu,
poddaní loučí se
s ním němí a v úžasu.
Jaké pak bylo
princovo zděšení,
když po krátké cestě
dorazil na místo určení.
Princezna ve věži
v podhradí drak,
říkám Ti pravdu
je to opravdu tak.
Princ Filip tušil,
že silou nic nezmůže
pouze malou lstí,
zlého draka přemůže.
Počkal až dráček
trochu si zdřímne,
pak kolem něho
se tichounce mihne.
Pár dlouhých kroků
rázem ve věži stojí,
princezna stojí tam
trochu se ho snad bojí.
Nad ránem zmizí
bez známky násilí,
ani ho nestálo
to moc velké úsilí.
Z princezny poté
královnu udělal,
o svatební den
jedl, pil a hodoval.
Teď zavři očka
jdi klidně spát,
možná se bude
o nich Ti zdát.